Våre beste flyttetips

Er det én ting som er universelt for alle, er det at flytting er strevsomt. Gleden over det nye hjemmet kan fort forsvinne i et flyttekaos hvis man ikke har organisert godt nok. Her er våre beste flyttetips, slik at overgangen til ny bolig blir så smertefritt som mulig.

Lag lister – Det første man burde gjøre er å sette seg ned i god tid og skrive ned alt som må forberedes å gjøres i forkant av den store flyttedagen. Sett opp en tidsplan som er så detaljert som mulig – det er alltid fint å ha noe å forholde seg til når det uunngåelige flyttekaoset melder seg. Det gjør det lett å delegere oppgaver, så kan man krysse av og ha full oversikt over hva som er gjort og hva som må gjøres.

Selg og kvitt deg med ting – New house, new me! Kvitt deg med unødvendigheter, eller ting du ikke bruker lenger. Trenger du DVD-settet med alle sesongene av Frustrerte Fruer? Eller den buksa du ikke har brukt på 2 år? La det nye hjemmet bli en ny start.

Pakk systematisk – Kjøp inn pappesker, bobleplast og søppelposer. For å spare penger, kan du besøke en dagligvarebutikk og spørre om banankasser – de fleste butikker gir disse bort gratis hvis de har ekstra. Pakk deretter ned rom for rom, eller i kategorier, alt etter hva du selv foretrekker. Det viktigste er at du merker boksene tydelig med innhold, så du har full oversikt når du skal pakke ut.

Pakk noen prioriterte esker – Pakk et par esker med essensielle ting du trenger de første dagene i den nye boligen, som toalettsaker, klær, sengetøy, og kjøkkenutstyr.

Pakking av møbler – Skal du demontere møbler, anbefaler vi å spare på alt av skruer og andre smådeler i gjennomsiktige poser som teipes fast på møbelet det hører til.

Avtal flytte- og vaskehjelp –. Avtal med venner og familie slik at du vet hvem som kan stille opp og hjelpe til med å rydde og pakke. Hvis du vil forenkle prosessen mest mulig, er flyttebyrå en god løsning. Bestill også flyttebil hvis det trengs, og utvask hvis du ikke skal gjøre det selv.

Meld fra om adresseendring og flytt abonnementer –  Endre adressen din i folkeregisteret og posten. Sjekk også når du må avlyse eller få overført bredbånd og TV til ny bolig, det er ofte to uker før, noter dette ned da det er lett å glemme.

Husk forsikring – Det kan fort skje uhell når man flytter, derfor er det lurt å sjekke at eiendelene dine er forsikret under flyttingen. Enten gjennom flyttebyrået eller din egen forsikring.

Ta pauser og ta vare på deg selv – Flytting kan være fysisk og emosjonelt krevende. Husk å ta pauser, drikk vann, og ta vare på deg selv under prosessen.

Ønsker du at en av våre meglere skal bistå deg med flytteprosessen? Kontakt oss her.

Andre artikler

ALLE

Få bedre romfølelse med enkle grep!

Å skape en følelse av romslighet i hjemmet ditt trenger ikke bety omfattende oppussing, eller kjøp av større eiendom. Med noen smarte triks…
Les artikkel

Nå er det på tide å rydde bort hagemøblene

Sommeren er offisielt forbi, og det sure og kalde høstværet har tatt over. Det er et godt tegn på at hagemøblene må bli…
Les artikkel