Få bedre romfølelse med enkle grep!

Å skape en følelse av romslighet i hjemmet ditt trenger ikke bety omfattende oppussing, eller kjøp av større eiendom. Med noen smarte triks og kreativ innredning, kan du gi selv de trangeste rom en følelse av åpenhet. Her er våre beste tips:

Lyse farger – Mal vegger og tak i hvitt, pastellfarger eller myke gråtoner for å få en følelse av bedre plass. Her anbefaler vi at vegg og tak er i samme farge. Ikke glem å male gulvlistene slik at hele vegghøyden er i samme farge, da dette vil gi økt romfølelse.

Let there be light – La det naturlige lyset slippe inn, ikke dekk det til med tykke gardiner, eller ha for mye stående i vinduskarmene. Velge heller tynne, gjennomsiktige gardiner i stoff som tynn bomull eller lin. Her er også et smart triks å henge gardinene fra taket ved hjelp av takskinner eller veggmonterte skinner plassert så høyt som mulig, for å skape et romslig utseende. Hvis du ikke har særlig tilgang til naturlig lys, bruk elektrisk lys for å oppnå samme effekt. Installer rikelig med stå-og bordlamper og taklys. Vi anbefaler å ha dimmer, da du kan regulere lysforholdene enkelt og greit, noe som gir rommet en lunere følelse.

Velg multifunksjonelle møbler – Velg møbler som kan tjene flere formål. Når man har et lite rom, er det om å gjøre å ha så lite som mulig flytende rundt. Da er det lurt å ha praktiske møbler som kan gjemme bort rotet. Et sofabord med innebygd oppbevaringsplass eller en multifunksjonell puff i nærheten av sofabordet, kan tjene som både et praktisk oppbevaringsplass, ekstra sitteplass når det trengs, og en avslappende fotstøtte. Et annet lurt tips er å kjøpe et lite spisebord som kan trekkes ut ved behov, og spisestoler som kan stables. Tenk kreativt og prioriterer møbler som gir flere bruksmuligheter for å maksimere plassen og funksjonaliteten i rommet.

Møbler smart – Valget av møbler har mye å si for romfølelsen. Det er viktig å unngå unødvendig store møbler, da dette kan føre til et trangt og overfylt inntrykk som får rommet til å virke mindre. “Less is more” er det du skal tenke når du møblerer et lite rom. Velg minimalistiske, nette og lyse møbler som heller er høye enn brede. Velg også møbler som er løftet fra bakken, da dette vil gi rommet en mer luftig følelse.

Speil, speil på veggen der – Speil er en effektiv måte å få rommet til å virke større på. Plasser store speil på en vegg for å reflektere lyset og gi rommet en åpen følelse. Gjerne plasser det på den motsatte veggen av vinduet, da dette vil gi følelsen av et ekstra vindu.

Blanke flater – Blanke flater reflekterer lyset, så benytt deg av dette. Glassvaser, glasskap eller for eksempel et glassbord vil gi ekstra lys og større romfølelse. Gi også vinduskarmene en oppdatering med halvblank 40 eller silkematt 15. Dette vil fungere som en lysreflektor som gjør at det naturlige lyset spres enda bedre.

Fargekoordiner interiøret – Selv om rommet er lite, betyr det ikke at du ikke skal ha pynt. Men velg smart, og ha i bakhodet at flere ting kan få rommet til å føles trangere og mer rotete. Velg for eksempel få, store bilder over mange små. Fargekoordiner dette med resten av rommet, så man får en overordnet følelse av rene linjer og minimalisme.

Boligstyling eller interiørveiledning – Boligstyling | Studio Eik – Disse små grepene gjør du enkelt selv, men ønsker du veiledning, kontakt våre dyktige kollegaer på styling.

Visste du at du kan gi gavekort på stylingtjenester? Les mer her.

Andre artikler

ALLE

Anders Foss mottar NEFs Hederstegn

Eiendomsmegler MNEF Anders Foss ble den 23. mai tildelt Norges Eiendomsmeglerforbunds (NEF) Hederstegn. Vi gratulerer ham hjertelig! I begrunnelsen for tildelingen heter det:…
Les artikkel

Boligprisene i mai

Boligprisene steg med 0,9 prosent i mai 2024. Korrigert for sesongvariasjoner steg boligprisene med 0,6 prosent. Boligprisen steg med 0,9 % i mai.…
Les artikkel

Våre beste flyttetips

Er det én ting som er universelt for alle, er det at flytting er strevsomt. Gleden over det nye hjemmet kan fort forsvinne…
Les artikkel

Nå er det på tide å rydde bort hagemøblene

Sommeren er offisielt forbi, og det sure og kalde høstværet har tatt over. Det er et godt tegn på at hagemøblene må bli…
Les artikkel